Malaysia tanah Airku

Malaysia tanah Airku
Jalur gemilang

Tuesday, July 28, 2009

Bukankah Kelas Kafa Tu.. sebahagian daripada tuntutan fardhu ain...Disekat masuk kelas surau
Oleh ABDUL YAZID ALIAS dan SHAHARANI SAIBI
murid-murid Kelas al-Quran dan Fardu Ain (Kafa) Integrasi Bandar Sultan Suleiman, Pelabuhan Klang terpaksa belajar di padang perhimpunan sekolah di Klang, semalam.
KLANG 27 Julai - Seramai 58 murid- murid Kelas al-Quran dan Fardu Ain (KAFA) Integrasi Bandar Sultan Suleiman, Pelabuhan Klang di sini terpaksa belajar di bawah matahari terik apabila disekat daripada memasuki kelas di surau berhampiran kawasan itu pagi ini.
Keadaan itu berlaku apabila jawatankuasa penduduk kawasan tersebut mengarahkan agar Surau Assaudin tempat mereka belajar dikosongkan atas alasan mahu mengaktifkan kembali jemaah di situ.
selanjutnya siniMana lebih penting?kepentingan politik atau pengajian agama untuk anak anak?Politik lebih penting lah,apahal budak budak nak mengaji, Kemaruk sangat nak berjemaah kah sampai terpaksa halau budak budak ngaji quran?Dalam Islam mengajar kita supaya bertimbang rasa & bersabar, tetapi kaum PR kononnya Islam ini langsung tidak ada rasionalnya,Ya barangkali selepas ini akan keluar di dada akhbar penafian itu ini,kononya difitnah oleh BN.Sudah lupakah anda peristiwa anak anak di halang mengunakan dewan sebagai tadika Kemas,di Balik Pulau,Penang. Peristiwa kali ini berulang lagi. Oh terlupa Pisau,Selangor negeri PR.Negeri Darul Banjingan,negeri yang mengangkat penjenayah sebagai hero.Hal keling penjenayah boleh dibela,hal rumah urut juga dibela,hal pusat karaoke juga dibela.KAFA? apa tu kafa?kedai kasut? jawatankuasa haprak ,yang berkuasa ibarat kera mendapat bunga,mahu tunjuk kuasa.Kanak kanak yang menjadi mangsa
Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) baru-baru ini memberitahu, penggunaan wang dana Baitulmal itu akan membolehkan kerajaan negeri membiayai projek lain termasuk kos membina infrastruktur seperti jambatan baru.selanjutnya siniAnda juga jangan terlupa untuk membayar zakat,wang zakat anda juga bakal digunakan oleh kerajaan Selangor,pentadbiran untuk membayar gaji pembuat gereja paling besar di Asia & pembenci Azan,Wang zakat anda juga untuk di bayar gaji kepada mereka yang melarang kuil kuil di tanah haram tidak dirobohkan.Wang Zakat anda jugak digunakan untuk membayar gaji bapak pembangunan rumah urut darul ehsan.Sekalung Tahniah sekali lagi untuk rakyat Selangor kerana berjaya memberi PR berkuasa,PRU13 beri lagi undi kepada PR.Jangan lupa kali ini angkat Teresa Kok jadi MB.Kerajaan Selangor lebih teruk dari Perak,baca sini
dari www.pisau.net

No comments:

Post a Comment