Malaysia tanah Airku

Malaysia tanah Airku
Jalur gemilang

Tuesday, February 10, 2009

NIZAR MUDAH LUPA......

ADAKAH MANTAN MB LUPA???


SEINGAT SAYA JAWATAN MB PERAK DIBERIKAN KEPADA YB IR NIZAR KERANA TIADA SEORANG PUN WAKIL MELAYU DALAM DAP.KERANA DALAM PERUNTUKAN NEGERI PERAK MENTERI BESARNYA MESTILAH MELAYU.JADI SEBAB ITU DIA DILANTIK.DI BUKANNYA PILIHAN RAKYAT.TETAPI LANTIKAN BELIAU ADALAH KERANA KUASA SULTAN.MARILAH KITA SAMA - SAMA FIKIRKAN ADAKAH PATUT DIA MENDERHAKA KEPADA SULTAN YANG MEMBERIKAN DIA KEPERCAYAAN UNTUK MENTADBIR NEGERI NYASATU LAGI KENYATAAN YANG DILAUNG - LAUNGKAN OLEH MANTAN MB BAHAWA DIA DIPILIH OLEH RAKYAT.CUBA DIA INGAT KEMBALI SIAPA YANG MEMBERIKAN DIA KERUSI TERSEBUT???APA YANG DIA BUAT SEWAKTU DIA MENTADBIR.APAKAH JASA DIA KEPADA PENDUDUK MELAYU DINEGERI PERAK.SELAMA MENJADI MB ADAKAH DIA SEDAR DIA MENJADI KUDA TUNGGANGAN DAP???IR NIZAR HANYA LAH BONEKA DALAM KERAJAAN PERAK YANG DIPIMPIN OLEH DAP SECARA BELAKANG TABIR.KENAPA BELIAU MENYALAHKAN SERI PADUKA SULTAN PERAK DALAM MASALAH INI.SEPATUTNYA DIA YANG SALAH.KERANA DIA MEMBUAT PENGUMUMAN PEMBUBARAN DULU SEBELUM MENGADAP KEBAWAH DULI TUANKU UNTUK MENDAPATKAN PERKENAN TUANKU...KENAPA DIA PERLU MELATAH DENGAN KES LOMPAT PARTI INI.BILA ADA ADUN UMNO YANG MELOMPAT PARTI DIA KATAKAN ITU BOLEH.TETAPI BILA EXCO DIA KELUAR PARTI DIA KATAKAN TAK SAH.MENGAPA NAK MENGAMALKAN DASAR " DOUBLE STANDART " NI .TAK BOLE KAH PERKARA TERSEBUT DIANGGAP KETENTUAN DARI ALLAH.

salam sahabat ku semua,
terbukti skrg pilihan rakyat utk menukar selera dgn memberi ruang kpd PR (ada tagline baru - Penderhaka Rakyat & raja) sesungguhnya silap. kesilapan ini harus d jadikan ikhtibar kepd semua kerana apa yg d pertahankan d perak adalah semata-mata kerajaan yg d kuasai DAP yang lebih berkuasa dlm membuat apa jua keputusan dlm kerajaan negeri. dgn mempunyai 6 exco (bekas) dlm kerajaan negeri, sesungguhnya mereka lebih berkuasa dari nizar dan seorg bekas exco pas.

sebenarnya percaturan politik pas silap dgn berkwn baik dgn dap dan pkr kerana lebih membawa kerugian kpd perjuangan politik mereka sendiri dan mengandaikan perjuangan islam parti mereka sendiri. sy hrp rakyat perak dpt terutama penyokong pas menerima keadaan ini kerana dymm sultan azlan shah adalah org luas pengalaman nya dlm bidang undang2 (baginda pernah menjawat sebagai Ketua Hakim Negara) dan baginda tahu dgn apa jua keputusan yg diambil oleh baginda sesunguhnya benar dan tidak menyalahi peruntukan undang2.

bg rakan2 seperjuangan, sy hrp kita akan sentiasa bersedia utk bertindak jika keadaan memerlukan kita berbuat demikkian. tahniah BN perak dan tahniah dr zambery. anda memang pilihan yang terbaik utk mentadbir perak

Nukilan.....

Saudara Fuad Syahrin Misbah
PENYELARAS PERGERAKKAN PEMUDA UMNO DUN SUNGAI PINANG

No comments:

Post a Comment