Malaysia tanah Airku

Malaysia tanah Airku
Jalur gemilang

Thursday, January 29, 2009

Serikandi Melayu

Artikel dipertik dan GAP....... renung-renungkan dan selamat beramal

tuhan itu maha hebat. menciptakan adam dan hawa merupakan signal kehebatanNya kepada sesiapa yang berfikir. beza hawa dan adam mudah, antaranya kurniaan nisbah nafsu dan akal.
maka dengan 'satu' akal itulah kaum hawa 'mengeksploitasi' secara maksima keupayaannya mentadbir diri,rohani dan jasmani. silap tadbir boleh memakan diri, sebaliknya kira hawa pandai mentadbir maka duniawi ini pun mampu digoncangkannya.kisah adam dan hawa ini ada kaitannya dengan personaliti yang gap mahu ceritakan pada waktu ini.
hari ini dalam konteks politik perak semua manusia di malaysia membuka bicara.pelbagai persepsi dan konklusi dihujah bagi menguatkan teori. ada berkata nizar itu lembu,ada yang berkata nizar itu kambing malah ada yang berkata pasukan bolasepak kejor yeop kejor bakal mendapat maskot baru bagi menggantikan maskot lama. maskot seladang akan digantikan dengan nama baru iaitu 'selembuzar' gabungan nama seladang+lembu+nizar. wallahualam.
kenapa 'selembuzar' ? kerana nama ini begitu sesuai dengan karektor peribadi mentri besar kejor yop kejor yang kelakuannya umpama orang tongong dan bingai ..tongongnya 'selembuzar' mejual sat per satu hak islam dan melayu cukup membimbangkan.ke-bingai-an mb perak 'selembuzar' banyak memberi ruang kepada cucu-cicit chin peng mengambil kesempatan.tanah pusaka melayu antara paling teruk digadai. 'selembuzar' ini banyak diberi makan oleh pemiliknya, tauke ngeh. setiap pagi tenghari petang dan malam 'selembuzar' akan diberi makan rumput. ia hanya memakan masa 9 bulan sahaja untuk pemiliknya 'membengap-kan' menteri besar pas ini.
kebengapan 'selembuzar' telah menimbulkan reaksi yang kurang senang penduduk perak dan ini termasuklah dari pihak istana kuala kangsar sendiri. sudah 2 kali raja nazrin 'menegur' tabiat 'selembuzar' yang acapkali menggugat kedudukan melayu perak. namun teguran istana ini hanya disambut dengan laungan 'mmmooooooooo' sahaja oleh 'selembuzar'. raja pun menggeleng kepala .
tahap bingai mb perak bernama 'selembuzar' ini RRUPA-RRUPANYA turut menyakitkan hati rakan sekandang mereka dalam pakatan iaitu anwar berahim.
maka berbincanglah anwar dan pengarah strategik kategori mangkok iaitu saifudin 'katak' nasution. bila 2 mangkok ini berbincang perkara 'selembuzar' maka konklusi yang keluar pun setaraf mangkok juga.
anwar punyai masalah berdepan dengan saiful. 16 september adalah cerita bohong,cerita yang di olah untuk divert pemikiran rakyat terhadap cabaran sumpah lahanat.maka cerita divert ini perlu di ulang semula.PERAK SASARAN UTAMA, dan mangsanya adalah ADUN umno yang lemah jiwanya.
pada isnin lepas anwar telah menguhubungi 7 ADUN UMNO untuk mengajak mereka masuk pakatan. ertikata lain LOMPAT.satu ADUN sudah termakan umpan.betapa onarnya anwar menipu mereka, setiap orang yang dihubunginya TELAH DIJANJIKAN DENGAN JAWATAN MENTERI BESAR.hahaha..
ide LOMPAT ini datang dari mana ? tidak lain dari pengarah strategik kategori mangkok hayun YB saifudin 'katak' nasution. kenapa hanya ide LOMPAT sahaja yang boleh ditampilkan. jawapannya mudah. pengarah mangkok saifudin 'katak' nasution ini MERUPAKAN AHLI POLITIK NO 1 DI MALAYSIA YANG PALING BANYAK 'MELOMPAT PARTI'.PENGALAMAN LOMPAT PARTI DIGUNAKAN SEPENUHNYA OLEH BELIAU.
saifudin 'katak' nasution memulakan karier politik sewaktu beliau belajar lagi. pada waktu itu beliau merupakan ahli pas dan merupakan orang kuat ustaz nakhaie, kemudian masuk umno di waktu kemuncak anwar di tarik masuk ke dalam umno oleh dr mahathir,kemudian melompat menganggotai parti keadilan nasional pada 1999,kemudian melompat masuk semula ke dalam parti pas kerana ditawarkan jawatan pengarah yayasan tok kenali, kemudian melompat semula menjadi ahli PKR setelah ditawarkan jawatan penting oleh anwar di timur tengah dan terus dilantik menjadi pengarah strategik PKR bagi mengimbangi pengaruh azmin. harus kita ingat saifudin 'katak' nasution masih lagi merupakan ahli pas di kawasan pokok sena ! memang pelik dan sebegitulah tabiat akal pkr,semua lubang pun boleh masuk.
hari ini seorang ADUN pula di pelawa oleh anwar untuk menggangotai PKR,seterusnya mengambil alih kerusi pemerintahan pas dan 'selembuzar' di perak. 4 jam di perlukan oleh anwar untuk memujuk ketua wanita umno bahagian gopeng iaitu hamidah osman. hamidah merupakan ADUN sungai rapat dan mengikut laporan dalaman PKR, sebelum memulakan operasi LOMPAT ini anwar dan saifudin 'katak' nasution telah meneliti rakaman perdebatan dalam SIDANG DUN di perak selama beberapa hari.
ADUN sungai rapat ini merupakan 'main target' anwar dalam operasi lompat. berdasarkan maklumat dalaman PKR,kiranya anwar berjaya membawa masuk hamidah maka beliau akan dijadikan panglima utama PKR menangkis apa-apa juga tindak balas daripada pas dan 'selembuzar' !
hamidah memang punyai ketokohan berdebat. 'selembuzar' merupakan mangsa yang paling kerap dibelasah bertubi-tubi oleh kak hamidah dalam sidang DUN. kalau kita masih ingat dulu sekitar tahun 1997, pernah seorang wartawan australia di belasah lunyai oleh rafidah aziz selama 60 minit dalam temubual ekslusif secara langsung di sydney. dan ADUN sungai rapat ini sudah berada dalam kategori tersebut !
4 jam perbualan anwar dan hamidah juga membawa tawaran. MENTERI BESAR WANITA YANG PERTAMA DI PERAK DAN MALAYSIA ! anwar berbicara indah, kiranya speaker dewan pun berbangsa india maka apa kata 'kita' menabalkan seorang wanita pula menjadi menteri besar, bisik anwar pada hamidah.
hhhhaah 'kita' bisik hati hamidah.
hamidah :'bila masa "kita" ini menjadi "kita" ' sergah hamidah pada anwar.
hamidah :'lepas semua hak agama dan bangsa kamu gadaikan, berani lagi kamu panggil saya untuk bersama kamu menghancurkan lagi saki baki yang ada ! dato seri saya akan lawan kamu habis-habisan walaupun saya nyawa menjadi taruhan !!!! '..
itulah skrip terakhir antara mahamunafik anwar dan hamidah ! 4 JAM YANG MEMALUKAN ANWAR kata sumber dalaman pkr. memang benarlah kata awal gap dalam artikel ini, wanita yang hebat memang boleh menggegar dunia !

No comments:

Post a Comment