Malaysia tanah Airku

Malaysia tanah Airku
Jalur gemilang

Thursday, September 24, 2009

Sandiwara Semasa: SELCAT

Terterea di akhbar hari ini ialah protes hush shan alley terhadap Sell CAT ... tapi setelah melalui beberapa peringkat prk.. apa yang terdetik dihati saya ialah... APA KE JADAHNYA KO BUAT LAKONAN SANDIWARA SEMASA ini.. selepas janji nuaq berahim nak tubuhkan kerajaan pakatan haram 16 september yang mana telah meyambut ulangtahun yang ke1 tahun minggu lepas..

Pada Episod yang lepas.. hush shan alley dikatakan telah memprotes SAMSENG no 1 selangor yang mendapat tempat dalam exco kerajaan selangor.... you know who... yang telah menghina Kaktitang an dan Penguatkasa MBSA.. .. dan juga Agama islam sebagai Agama Rasmi..telah mendapat sambutan gemuruh DI PRK PERMATANG PASIR...

Namun PADA Episod Kali Ini SEll CAT.. iaitu Kucing yang telah dijual..telah menjadi tajuknya... pada episod kali ini JURUCAKAP .. atau dalam BAHASA Inggeris dipanggil SPEAKER.. atau pun dalam bahaasa lain dipanggil pembesar SUARA telah diambil untyuk berlakon pada produksi kali ini.. kerana.. BAGAN PINANG.. hampir sama namanya dengan SUNGAI PINANG.

Episod Kali ini juga telah diarahkan oleh NUAQ BERAHI manakalao MASKOTNYA TELAH DIIMPORT iaitu KALED Flistone... atau ada yang panggil Kaled LEMBU... walau bagaimanan pun KALED ini hanya boleh memakai sarung BADAN LEMBU.. tetapai KEPALA terpaksa ditanggalkan.. kerana KATANYA KAPALANYA LEBIH BIJAK.. walaupun kekadang tergagap sedikit..

Setelah meneliti isu ini.. "penjual kucing" dikatakan telah menghina kakitangan kerajaan.... seperti mana yang dibuat oleh SAMSENG NO 1 SELANGOR..ini diakui sendiri oleh.. D.O KLANG.. dan ramai lagi. rakannya..

Walaubagaimanapun .. ada Seorang mangkuk dari seri andalas kot.... yang mengatakan.. bahawa ini adalah cara yang terbaik,.... kerana mengikut US .. katanya saya telah tinggal lebih dari 12 tahun di US....sebab tu saya tahu.... yang penulis hairanya..ialah kenapa dia balik keMALAYSIA... adakah kerana... US dah taknak terima dia lagi..hihhi.. hanya dia jer yang tahu..

namun APA yang merisaukan ialah... kenapa si penjual kucing... itu hanya tertarik kepada... isu sebelum menang pilihanraya.. apakat kalo penjual kucing.. tu Siasat KES BATU TIGA...kan betol.. KES Peruntukan DI SEPANg..... yang hairanya walaupun telah ada laporan penyelewengan mak angkat sementa... tapi penjual kucing itu seolah -olah pekak dan tuli.....
agakagaknya.... ialah...SEPERTI MANA YANG BELIA PERNAHKATAKAN PADA SINAR.. TAKPAYAH SAYA BUAT LAPORAN SPRM.. KALO SPRM DENGAR JER CERITA NINI DIKENER SIASATLAH..TAK PAYAH BUAT LAPORAN... ...... maka jelaslah rupayan ... penjual kucing ini indah kabar dari rupa... walaupun dah ada undang-undang...tetapi undang0undang itu HANYA ADIL KALO KEPUTUSAN YA MEMIHAK KEPADA DIA.. DAN TIDAK ADIL APABILA KEPUTUSAN ITU TIDAK MEMIHAK..KEPADA DIA.... DAN TERNYATALAH RUPA-RUPNYA PENJUAL KUCING INI IBARAT KADUK NAIK KEJUNJUNG.... ..
DAN HUSH SHAN ALLEY TIDAK KISAH.. APBAILA PAS.. HANYA MELUKUT DI TEPI GANTANG.... KERANA TIMBALANNYA IBARAT JIWA PKR. DALAM BADAN PAS....

DAN AKHIR SEKALI APABILA PAS TIDAK MENJADI DOMINAN MAKA HANCUR ISLAM DAN MELAYU....TAPI ITU SEMUA TAKKAN BERUBAH SELAGI PAS MAKAN NASI KANGKANG PKR.....

No comments:

Post a Comment